Stal de Groene Meer

- Home - - Nieuws - - Wie zijn wij - - Accommodatie - - Stallen - - Land&Paddocks - - Erf - - Buitenrijden - - Fotoalbum - - Video's - - Het interview - - Box vrij? - - Uitnodiging - - Contact & Prijzen -

11maart


Vandaag hebben we een nieuwe trainingsmogelijkheid aan de accomodatie toegevoegd.Op het erf is een trailer aanwezig waar door klanten en paarden van  stal vrij gebruik van kan worden gemaakt om het trailerladen en lossen te oefenen. De trailer moet voor het gebruik wel altijd aangekoppeld zijn aan de trekhaak van een auto en mag niet van het erf af. 

29 februari


En of de paarden genieten van het buiten staan in de winter! 

" frameborder="0" allowfullscreen>

 

 

18 januari


Afgelopen weekend zijn de paddocks losgetrokken, dit om de vastgelopen bovenlaag weer door elkaar heen te mengen. We hebben meteen een kijkje genomen bij de drainagebuizen, die lopen hard. Met de vele regen van de afgelopen tijd hebben de paddocks meer tijd nodig om 'droog te trekken' , maar we zijn nog steeds enorm blij met het resultaat van de drainage. Want met zoveel pensionpaarden is het best een prestatie om te kunnen zeggen dat ze op dit moment allemaal buitenstaan in de winter!

Vanaf 2020 sluiten wij aan op de nieuwe ruiter- en menpaden in de Nieuwe Driemanspolder, we kunnen niet wachten tot deze polder klaar is en wij ook daar heerlijk kunnen buitenrijden. De plannen zijn te vinden op : http://www.n3mp.nl/beeld_plankaarten.html .

 

We hebben weer zin in een nieuw en positief jaar, waar wij weer een hoop plannen hebben om Stal de Groene Meer een nog mooiere plek te maken. Gelukkig word dat gewaardeerd door onze klanten, en juist dit soort kaartjes ( met daarbij overigens ook nog een prachtige brief én een set nieuwe mestboys als bedankje! ) maken zo'n jaar compleet!

 

 

5 november


Het weideseizoen heeft dit jaar tot 1 november geduurd. Het land is nu ingezaaid en doorgezaaid met een speciaal graszaadmengsel voor paardenland. We zijn benieuwd hoe de grasmat zich  de komende seizoenen laat aanzien. De paarden staan nu in de zandpaddocks en kunnen dankzij het mooie weer nog lekker van het zonnetje genieten. Er zijn al heel veel aanmeldingen binnen voor de dressuurclinic van Tahnee van Wenum op zaterdag. We hopen op mooi weer en mooie foto's natuurlijk! 

 

 17 oktober

Al een tijdje is er geen update geweest dus dit keer een grote update in een keer!
Regelmatig zijn we bezig met groot onderhoud.  Zo is de  buitenbak gerenoveerd waarbij de bodem paardvriendelijker is geworden en de omheining voor mens en dier veiliger.

De paarden staan nog steeds in het land en iedereen geniet nog van de nazomer. Zo zijn Manya en Nicole afgelopen weekend nog naar Meyendel geweest om daar buiten te rijden én te genieten van een hapje en een drankje, zijn Stefan en Wishbone de trotse winnaars van de endurance wedstrijd 'Endurance by the Sea' , iets waar zowel Stefan als vader Jos al tijden hard voor trainen. Wie ook hard trainen zijn Stefanie met Candy, Denise met Avant en Kelsey met Esperanza. Alle combinatie's scoren de laatste tijd zeer goed in zowel de B, de L2 en de ZZ.

In december staat weer een Kur op Muziek gepland  Wie het leuk vind om van te voren de puntjes op de i te zetten of gewoon een interressante dressuurclinic wil meemaken kan zich aansluiten bij de door Roxanne georganiseerde clinic van Tahnee van Wenum in november.

Zoals altijd gebeurt er weer van alles op Stal de Groene Meer. Soms  ook onverwachte dingen  waar we allemaal stil van zijn. Zo hebben we afgelopen weekend afscheid moeten nemen van onze grote vriend Falija. Falija was het pensionpaard dat het langst op  Stal de Groene Meer stond. Cynthia kwam hier met Falija 21 jaar geleden , toen Falija nog een jong 'Faatje' was. Vorige week is hij zeer plots en onverwacht gestorven aan een hartaanval.  We wensen Cynthia en haar familie veel sterkte. Iedereen gaat Fa, het paard wat bij onze inboedel hoorde, missen!

 

8 juli

Twee weken geleden was de paardenweegschaal op stal, een handige tool voor bijvoorbeeld je ontwormingsbeleid of gewoon omdat je wil weten hoe zwaar je paard is. Vorige week was de jaarlijkse stalbarbecue, voor het eerst sinds jaren kon dit weer buiten en wat hebben we genoten van de heerlijke zon! Er werd genoten van het lekkere vlees, de drank en van onze voorwerpen Bingo. Dat betekende dat er bij elk getal een voorwerp hoorde en pas als je de kaart met voorwerpen vol had je een bingo had. We hebben veel mensen over stal zien rennen om de voorwerpen te verzamelen! 

 

8 juni


Op de stalklusdag hebben we met een gezellige groep vrijwilligers de trailtuin opgeknapt en van nieuwe elementen voorzien. Na een dagje zagen, boren, verven kan iedereen zich weer de hele zomer uitleven met  brug, gordijn, bezemsprong, houtblokkenpad, hek, ballen, pionnen, enz,enz. Ook hangt er achter aan de hooitas nu een LITTLE FREE LIBRARY:als je er een boek in legt, kun je er een andere uit mee nemen. Steeds wisselend aanbod dus!

 

27-04-2015

De clinic met Lammert Haanstra was zowel voor de deelnemers als de toeschouwers een groot succes. Op onnavolgbare wijze bracht Lammert Haanstra de theorie achter het longeren en de te bereiken resultaten daarmee tot leven. Aan de hand van foto's en voorbeelden werd het een en ander duidelijk uitgelegd. Bij de drie praktijkdeelnemers werd hier in korte tijd duidelijk gemaakt, dat bij deze heel verschillende paarden met op de juiste wijze longeren, dus met rust en vakmanschap, veel bereikt kan worden! 

 

12  januari


Wat een storm! Gelukkig bleven alle versieringen zitten op onze jaarlijkse kur op muziek! Er kwam van alles voorbij, van de Wicked-heks tot een prinses! Wij danken Divoza Zoetermeer voor de geweldige ereprijzen!

Onze persoonlijke favoriet was de combinatie van Esperanza en Minty, een M2 KWPN'er en 4 jarige bomproof recreatiequarter. Zij reden een pas de deux. Twee compleet verschillende paarden, het achterwaarts van de een was net even anders dan het achterwaarts van de ander. En toch was deze kur wat ons betreft precies waar Stal de Groene Meer voor staat: een vriendschap tussen alle verschillende discipline's! Kelsey en Manya bedankt! Zij wonnen ook de B, de M ging naar Kelsey met Esperanza, in de kindergroep wonnen Silvana en Misty, die zo ondertussen echt een hecht team zijn geworden! De originaliteitsprijs ging naar Nienke op Cinta Que, want wie heeft er nou niet genoten van de kleine stoere Nienke op de hele grote Cinta Que, en dan ook nog een moeder die de hele kur meeliep( en met hele grote stukken draf in een binnenbak hadden wij daar allemaal respect voor! ) We zijn nu alweer benieuwd naar volgend jaar! Voor meer foto's: zie onze Facebook!

 

19 december

Wat een fantastisch cadeau. Op onze sinter-kerst&nieuw borrrel kregen wij van onze klanten zomaar een enorme collage voor boven de bank en heerlijke dinerbonnen. Alle klanten hadden meegedaan aan dit persoonlijke cadeau, voor ons was dit toch echt wel de kers op de taart van dit jubileumjaar! De borrel was verder ook erg gezellig!

 

 

 

22-11-2014


Vandaag heeft Wim Vonck van Horsefeelings.nl een clinic grondwerken gegeven met een 12-tal combinaties. Geweldig veel geleerd en hele enthousiaste reacties. Het was een drukke dag met kennismaking/uitleg en twee groepen die zowel in de ochtend als in de middag in actie kwamen. Met tussendoor een gezellige lunch in de kantine was het een geslaagde dag, die vast een vervolg gaat krijgen! Foto's volgen!

30-10-2014


?Na een prachtig en vooral LANG weideseizoen komen de laatste paarden zaterdagmiddag binnen. Vanaf maandag lopen alle paarden weer in de zandpaddocks.

 

07-10-2014

Nog één paddock te gaan! Wil jij zien hoe we het aangepakt hebben? We hebben een topic op Bokt gemaakt, dus ook jij kan zien hoe grondig wij de paddockwerkzaamheden hebben aangepakt:

http://www.bokt.nl/forums/viewtopic.php?f=13&t=1809853

01-10-2014


Vorige maand hebben we een prachtige Derbydag gehouden. Met een enthousiaste groep van Stal de Groene Meer en de Ripse Ruiters hebben we 's morgens uitleg over de training, beslag en tuigage van harddravers gegeven. Ook kon je meerijden met de duosulky achter een harddraver over de trainingsbaan. In de middag gingen we richting Duindigt waar iedereen na een rondleiding over het stallencomplex, de baanaccomodatie en het draf en rensportmuseum, kon genieten van de races.

Ook op Duindigt debuteerde vorige week de pony van Groene Meerder Silvana op de ponyrennen kleine maat. Deze dappere pony vloog op haar eerste race hier met jockey Niki van der Kraats (rechts) naar een schitterende tweede plaats! 

 


In de maand november wordt er op stal een Grondwerk-clinic gegeven door Wim Vonck van Horsefeelings. De combinatie van Rijkunst en Horsemanship leidt tot positieve gedragsveranderingen bij je paard. www.horsefeelings.nl 

De meeste paddocks zijn nu herfst-en winterklaar, maar zolang het weer het toelaat blijven de paarden zo lang mogelijk in de wei.

11-08-2014


Vanaf volgend weekend begint het groot onderhoud aan de paddocks! Voor de winter ligt alles er in en hopen we op droge voeten deze winter!

 

28--09-2014

Bij de puzzelrit van deze maand hadden we schitterend weer. De opdrachten die tijdens de tocht door het Buytenpark moesten worden gedaan leverden mooie foto's op :). Alle groepen kregen het voor elkaar om het gevraagde woord bij elkaar te puzzelen: PADDOCKDRAINAGE. Na afloop de paarden weer lekker de wei in en genieten van een heerlijke lunch op het balkon van de kantine.

 

30-07-2014

De stalbarbeque as dit jaar uitbundig ORANJE. Na lekker eten en een hilarische spelshow lekker nagenieten bij de beamer met Bloedstollend spannend VOETBAL. Zie het foto-album!

25-06-2014

Afgelopen zaterdag vond er een disciplineruildag plaats op Stal de Groene Meer. 15 mensen stelden hun paard beschikbaar om een ander kennis te laten maken met hun discipline. Dat zorgde voor een gevarieerde dag, van werken met de lange lijnen, parelli, marathonwagens, duosulky's tot westernpaarden en de disciplines TREC en endurance, alles kwam aan bod! Voor foto's: zie onze facebookpagina!

 

04-04-2014


Vanaf vandaag heeft Stal de Groene Meer een heus 'trailtuintje' , in een lege paddock hebben we verschillende hindernissen, een brug een hek en balkjes neergelegd. Op 18 mei organiseren stalgenoten een traildag, op die dag zullen er ook zeiltjes, linten waar je onderdoor kan en andere zaken zijn. Zo kan iedereen oefenen! 

 

30-03-2014


Vandaag hebben we een super rondleiding gehad op DAP Bodegraven! We mochten alles zien, tot en met de operatiekamer aan toe. Samen met zo'n 15 stalgenoten was het een leerzame avond want naast de rondleiding kregen we ook nog een lezing over blessurepreventie. Iedereen kon zijn of haar persoonlijke vragen kwijt en de koek en koffie smaakte ook. DAP Bodegraven bedankt!

15-03-2014

Wat een fantastisch weekend! Op zaterdag kwam Nikki de Kerf een fotografie workshop geven, dit was een zeer leerzame dag met mooi weer en een gezellige sfeer!

Op zondag konden we het geleerde in de praktijk brengen met een fotoshoot voor en door stalgenoten. Zo'n 8 hobby-fotografen hebben in totaal 30 stalgenoten met paard op de foto gezet! We hadden de hele binnenbak als studio ingericht, dit gaf fantastische plaatjes. Wil je meer zien, kijk dan op: www.fotodag.webklik.nl

 

12-02-2014

BeDANKT HYPOPLAZA! voor de geweldig gezellige exclusieve koopavond voor Stal de Groene Meer.

Wat zijn we verwend met gezellige hapjes en drankjes en wat was het voordelig shoppen deze avond! Een greep uit de aankopen: caps, rijbroeken, halsters, springschoenen, handschoenen, pooperscoopers, zadeldekjes, bitten enz, enz. Zie voor de sfeerfoto's het foto-album.

09-02-2014

We zijn 2014 goed begonnen met een gezellige en geslaagde Kur op Muziek! Om het 25 jarig jubileumjaar van Stal de Groene Meer te starten was er een extra jubileumtrofee te winnen! Iedereen heeft zijn uiterste best gedaan er een mooie uitvoering van te maken! Misty had het deze dag wat drukker, omdat er een pony was uitgevallen en zij als stand-in nogmaals mocht optreden. Superleuk dat het zo onderling opgelost kon worden. Ook hebben we genoten van Sylvia met haar Australian Cattledog, die een prachtig optreden gaf op hoog niveau! Met dank aan Annemiek voor de foto's! 

We zijn morgen al weer toe aan het tweede event van dit drukke jubileumjaar. Morgenavond is er een koopavond exclusief voor Stal de Groene Meer bij Hypoplaza. Het belooft een gezellige en drukke avond te worden met hapjes, drankjes en heeeeel veel voordeel!

23-12-2013

We wensen iedereeen gezellige Kerststdagen en een goed 2014!                                                                                                              

25-09-2013

A.s. zaterdag is iedereen welkom bij de opening van de stapmolen en de niet rokers kantine. Vanaf 16.00 vieren wij de uitbreiding van onze accomodatie met een hapje en een drankje. Kom gerust kijken naar de nieuwe kantine, met TV en DVD speler voor de kleintjes, een omkleedruimte en een nieuwe inrichting én naar de nieuwe stapmolen die deze winter hopelijk goed gebruikt gaat worden!

24-09-2013

Vanavond was het tweede deel van de EHBO curus gegeven door DAP Bodegraven. Waar we in de eerste avond vooral geleerd hebben hoe we de algemene gezondheid van een paard moeten controleren, lag deze avond de nadruk op wat te doen als het eenmaal fout gegaan is. 15 klanten hebben genoten van zowel de theorie( met chocolademelk en koekjes natuurlijk) en de praktijk ( met veel verband en lieve paarden ) . Foto's staan in het fotoalbum!

25-08-2013

Wat hebben een Fries, Quarter, Haflinger, 2 KWPN'ers en een Crusado met elkaar te maken? Tegenwoordig zijn zij onderdeel van een heus buitenrijteam! Elke zaterdag vertrekt het team om een rit te maken in de Vlietlanden, het Buytenpark of het Westerpark. Er gaan zelfs al geruchten dat er jasjes gedrukt gaan worden....

Natuurlijk mag je je ook aansluiten zonder jasje, zorg dan gewoon dat je op zaterdag om 10.00 klaar staat! 

23-08-2013

Omdat het de afgelopen tijd erg druk is geweest op stal, is deze rubriek nodig aan een update toe!

We zijn met de hulp van velen de Niet-rokers lounge aan het opknappen: bv Roy heeft gezorgd dat het terrasje een wat mediterrane uitstaling kreeg, Peter is rigoureus aan het binnenwerk bezig en Wim heeft alvast voor de koude wintermaanden voor een flatscreen en dvd speler gezorgd, zodat ook de kinderen van de winter zich hier kunnen vermaken. Ook de ruime omkleedruimte schiet al aardig op: gedaan met broekworstelen in auto, box of toilet! Ook de terrasstoeltjes en wat binnenaccessoires zijn vernieuwd.

Ook aan de stapmolen wordt nu hard gewerkt: Nu misschien even wat overlast met de aanleg, maar we weten zeker dat het resultaat er mag zijn.

De paarden EHBOcursus die door DAP Bodegraven binnenkort hier op stal gegeven wordt is helemaal vol.Foto's en verslag volgen. 

7- 07-2013  

De trail oefendag was zeer gezellig! Alle paarden gedroegen zich voortreffelijk en het publiek vond het mede dankzij de aanwezige bitterballen ook een succes! Wij bedanken Annemiek en Maartje voor de organisatie en hopen op meer spontane actie's! Voor foto's: zie het fotoalbum en onze facebookpagina!


18-05-2013

Vind jij het gezellig om je stalgenoten eens wat beter te leren kennen tijdens een hapje en een drankje? Geef je dan nu op voor de jaarlijkse barbecue! Natuurlijk is ook je aanhang welkom.

Met mooi weer is de barbecue buiten, met regen verplaatsen wij hem naar de binnenbak. Hij gaat dus altijd door!

De kosten zijn 15 p.p., dit is inclusief lekker veel eten en vier bonnen om iets te drinken. Extra bonnen kunnen bijgekocht worden voor 1 euro per drankje.

Dit jaar is het thema ‘Wedden dat..? ‘ , iedereen kan kosteloos meedoen aan de spelshow van Stal de Groene Meer, waarbij je altijd prijs hebt!

De barbecue wordt gehouden op zaterdag 22 juni, vanaf 18.00 ben je welkom. Vind je het leuk om te helpen opbouwen/afbouwen, wil je wel een ‘grildienstje’  draaien of ben jij een heuse beroepspyromaan?  Geef je dan op bij Wil of Cathy.

 23-04-2013


Er hangt een inschrijflijst voor de paarden die 24/7 naar buiten gaan op het mededelingenbord in de Groene Stal.

De preciese datum voor het weideseizoen is nog niet bekend. Zoals ieder jaar zijn het weer en de grasgroei daar bepalend voor.Als voorbereiding ontwormen en afwennen van de winterdekens kan nu al. Omdat het voorjaargras dit jaar laat is nemen we nu geen weidegangpaarden van buiten onze stal aan.

07-04-2013 ZIT EN HOUDING CLINIC 

Gisteren heeft de Zit en Houding clinic plaatsgevonden.

Van10.00 tot 16.30 uur heeft Carmen Schalk bij de deelnemers aan deze clinic een flink stuk kennis en kunde bijgebracht over de houding en zit op je paard. En dit alles op een heldere en prettige wijze. De hulp van de simulator geeft mogelijkheden om je houding en zit te begrijpen en te corrigeren, iets wat op een echt paard bijna niet mogelijk is. Ook het meekijken bij de andere deelnemers was heel leerzaam. Een positieve ervaring waar je zelf en je paard veel plezier van kunnen hebben! Binnenkort foto's en filmpjes van deze geslaagde dag op de site.


25-03-2013

Ook wij hebben onze buik vol van de records van deze winter:

Oktober natste oktober maand sinds 1998, december natste maand ooit en nu mogen we ook nog genieten van vorst in de lente!

Droger en warmer kunnen wij het helaas niet maken, maar we doen ons best de komende wintermaanden meer mogelijkheden te bieden.

De eerste stap is gezet, de aanvraag voor de vergunning voor een stapmolen is ingediend.

We houden jullie op de hoogte!


23-02-2113

De nieuwspagina is een tijdje niet bijgewerkt. Meestal staan de actuele niewtjes en berichten op onze Facebookpagina. Maar toch gaan we ook hier weer regelmatig aan het schrijven. Op Facebook hebben we regelmatig een klein artikeltje over de historie van stal "de Groene Meer".

Een van de vragen die we daarop kregen was: Waar komt jullie naam eigenlijk vandaan? Hier dan de oplossing:

Ons bedrijf is gevestigd in de Zoetermeersche Meerpolder. Deze polder is ontstaan nadat  tussen 1614 en 1616 het Zoetermeerse Meer als eerste droogmakerij beneden het IJ leeggemalen is.  De vorm van het ovale meer is op de kaart nog altijd duidelijk te zien. Ook als je over de dijk ( de Meer en Geerweg) loopt zie je duidelijk het verschil in bodemniveau met het omliggende land.

 Het grondgebied van de polder valt deels onder de gemeente Zoetermeer en deels onder Leidschendam. Eind jaren '80 zocht gemeente Zoetermeer ruimte voor stadsuitbreiding. Een van de plannen betrof een wijk in de Zoetermeerse Meerpolder, in de volksmond wordt deze polder "de Meer"genoemd. ( Wij wonen IN  de Meer) Niet alleen dure huizen, maar ook een plas met jachthaven waren gepland. Gelukkig waren er een groot aantal groeperingen op tegen zowel  qua natuurbehoud, als ook uit cultureel-historisch oogpunt. In die tijd werden we dan  ook bezocht door een werkgroep die de soorten vleermuizen op de boerderijen en landerijen in kaart brachten. (In de zomer zie je hier ook grote aantallen dwergvleermuizen jagen in de schemering).De mensen die tegen het huizen en waterplan waren hadden flyers en posters gemaakt met als leus: "Houd de Meer groen!! Gelukkig heeft Zoetermeer tot ook onze opluchting uiteindelijk gekozen voor de lokatie Oosterheem.

Omdat wij in deze tijd een naam aan onze pensionstal wilden geven die verbonden was met deze eeuwenoude omgeving kwamen wij al gauw tot "de Groene Meer", want juist dat de Meer zo GROEN is en blijft maakt het tot een uniek plekje in de drukke Randstad!

                             

 

30-12-2012

 

Nog even en we gaan weer knallend het nieuwe jaar in. Gelukkig staat de Groene Meer in een heel rustige omgeving. We hebben vanaf de dijk een prachtig uitzicht op het vuurwerk van Stompwijk, Zoetermeer , Leidschendam en Den Haag. Maar..... gelukkig ver weg. We blijven ieder jaar ( sinds 1982) thuis en vieren Oud en Nieuw hier. Eerst om op onze eigen koeien, paarden en schapen te passen,  later ook op de pensionpaarden. 


Of we dat erg vinden? Nee het is juist een voorrecht om ver van alle menselijke hectiek, tussen de rustig hooi etende paarden, een nieuw jaar in te luiden.

Fije jaarwisseling!