Al bijna 30 jaar klant


In 1992 kwam Marion voor het eerst bij Stal de Groene Meer stallen.  Zij was zojuist de trotse eigenaar geworden van Kirsten: een mooi vosmerrie KWPN-veulentje van de bekende hengst Utrecht. De bedoeling was Kirsten hier op te fokken en daarna weer naar haar oude stal terug te keren.

Voor Kirsten was Marion de trotse eigenaar van een fjordenruin, genaamd Asterix. Omdat er bij Marion  toch meer dressuuraspiraties waren dan Asterix kon waarmaken was het voor allebei een prachtige oplossing, dat Asterix bijzonder geschikt bleek voor de gehandicaptenmanege.

Naast haar werk in de gezondheidszorg was Marion veel te vinden op de Groene Meer en we vinden het fantastisch dat ze  tot op de dag van vandaag  is gebleven.

 

Kirsten als veulen.

Toen Kirsten 3 jaar werd is ze beleerd en betuigd, maar omdat ze nog niet zo sterk bleek te zijn besloot Marion haar te laten dekken. Een mooi hengstveulengenaamd OBIKU was het resultaat. OBIKU loopt op dit moment in de dressuursport in Noorwegen. Helaas heeft Marion niet lang kunnen genieten van Kirsten. Door een ernstige blessure moest zij veel te vroeg afscheid van haar nemen.

Kirsten, Marion en Cees tijdens het beleren.

Gelukkig kreeg Marion toen de kans om op de paarden van Cees de Haan te rijden. Veel plezier beleefde zij aan de tuigpaardmerrie Curelie en haar dochter Jurelie. Toen Jurelie een veulentje kreeg, was Marion meteen weg van dit hengstje  en dus heeft Marion uiteindelijk Taverno van Cees de Haan gekocht: Na vier jaar zonder paard was Marion weer de trotse eigenaar van een mooi jaarling.

Ook Taverno werd beleerd onder het zadel en er werd een begin gemaakt aan het beleren voor de kar, maar na enige tijd moest Marion wederom afscheid nemen van haar paard, omdat hij kissing spines bleek te hebben. Taverno is 4,5 jaar in haar bezit geweest en het is nog steeds het paard waar ze de grootste klik mee had.

Marion en Taverno aan het oefenen met de lange lijnen. 

Marion kocht in 2004 Samira, een lieve tuigpaardmerrie, met  helaas ook gezondheidsproblemen en daarna kwam Tence.

Tence is nu 5 jaar in het bezit van Marion. Buitenritten maken is favoriet, maar ook in de dressuurbak wil hij zijn best doen. Met Tence is het nooit saai, omdat hij een heel eigen karakter heeft. Tijdens buitenritten wil hij wel eens schrikken en plakt hij daarom het liefst achter de kont van zijn maatje Falija aan. In de wei en paddocks houdt Tence zich graag bezig met zijn groepsmaatjes, vooral het afhalen van halsters is zijn specialiteit.

Marion traint met Tence graag om hem wat meer bomproof te maken: de Schriktraining van de Balingehof en de Trec-training hebben ze beide meegemaakt. Nog vers in Marions geheugen ligt het moment tijdens de schriktraining, waarop Tence (jaja) schrok en elegant, doch heel direct, links af sprong en Marion minstens zo direct en iets minder elegant rechtsaf sloeg. Het viel allemaal wel mee, maar Marion vond het niet zo leuk dat het voor een volle bak met toeschouwers gebeurde!

 

Marion en Tence tijdens de schriktraining.

Het leukste wat Marion met Tence heeft gedaan  is lekker op vakantie gaan! Al twee keer  heerlijk genieten in Kootwijk . Een keer met Falija en een keer met Falija en Alana. Mooie ritten over de Veluwe: dat verveelt nooit!

Tence en Falija in Kootwijk.