Accommodatie

Stal de Groene Meer beschikt over een uitgebreide accomodatie.

Drafbaan:  er is een 1000 meter lange drafbaan, gelegen tussen de weilanden met paarden. Heerlijk dus om onder het zadel of aangespannen in- of uit te stappen of juist conditie op te bouwen. Door de hardere bodem en lange rechte stukken is deze baan ook prima geschikt voor gangenpaarden, of paarden die moeten herstellen van een blessure. Natuurlijk is deze trainingsbaan uitermate geschikt voor het trainen van een draver of het aangespannen paard. Ook voor een rondje wandelen met je paard aan het halster, ondertussen genietend van de rust en natuur om je heen wordt de baan veel gebruikt. 

 

Grote buitenbak: De 20x60 rijbaan is speciaal aangelegd om het paardrijden zo optimaal mogelijk te maken. De gelaagde zandbodem is stabiel en veerkrachtig en wordt door het eb-en vloedsysteem van Sempre Equitare in een optimale conditie gehouden. Bij droogte wordt de bak via de broncomputer bevloeid: automatisch en zonder dat de gebruikers er door gestoord worden. Bij regenval zorgt het speciale drainagesysteem voor maximale afvoer van overtollig water. Door dit systeem, de verlichting en het wekelijks onderhoud van de bakbodem is deze baan bijna jaarrond in topconditie en intensief te gebruiken. 

Binnenbak: de 15 x 30 binnenbak is een goede mogelijkheid om ook bij bij slecht weer je paard te kunnen trainen. Regen, sneeuw of vorst: de binnenmanege is in alle seizoenen gebruiksklaar en bereikbaar. In de binnenbak zijn springmaterialen aanwezig. Ook voor het beleren van jonge paarden biedt het een rustige en besloten omgeving. Er worden geen manegelessen gegeven, de bakken zijn dus altijd beschikbaar voor de pensionklanten. Er zijn verschillende instructeurs die niet aan stal verbonden zijn, je kunt ook je eigen instructeur meenemen.

 20x40 buitenbak: Deze buitenmanege heeft een vaste, stabiele bodem, drainage, sproeisysteem en verlichting. Geschikt om in te rijden en te springen, maar ook longeren of los werken kan hier. Bij deze buitenbak vind je veel materialen die voor iedereen vrij te gebruiken zijn, zoals balkjes en cavaletti's, maar ook tonnen, bezemhindernissen, zeiltjes, bruggetjes en een hekje om open te doen vanaf je paard.

 

Stapmolen: De stapmolen is een ideale aanvulling op de dagelijkse beweging, onderdeel van de training of vervanging van het aan de hand stappen tijdens een blessure. De ondergrond van klinkers met daarop zand geeft de stapmolen een stabiele ondergrond en is hij ook geschikt voor paarden zonder ijzers. Deze molen is in gebruik sinds oktober 2013 en gratis te gebruiken.

Longeercirkel: de longeercirkel is natuurlijk bedoeld om in te longeren, maar ook prima te gebruiken voor grondwerk, vrijheidsdressuur, en freestyle-oefeningen.

Paddocks: De zandpaddocks zijn in de eerste plaats bedoeld voor het buitenzetten van de paarden. Daarnaast zijn de ongebruikte paddocks ook beschikbaar voor longeerwerk of loswerken. In de zomer zetten we in 1 paddock vaak een klein trailparcours neer.

 

Land: In het land is in de zomer een stuk vrijgemaakt voor de menners, zodat zij meer ruimte hebben om een parcours te oefenen. 

De dijk: Stal de Groene Meer ligt aan een rustige weg die onderdeel is van de recreatieroutes door het Groene Hart en wordt graag gebruikt door wandelaars, fietsers en ruiters. Verder is de weg alleen bedoeld voor bestemmingsverkeer. Je kunt hier dus ook rustig wandelen en in de berm grazen met je paard.