Land 


Stal de Groene Meer beschikt over 12 hectare weiland. De weiden zijn begrenst met sloten en schriklint. Het hekwerk en lint wordt goed onderhouden. De weilanden liggen aansluitend aan de pensionstal en zijn dan ook alleen te bereiken via het bedrijf. 

Door de ruime hoeveelheid land kunnen we ook dag en nacht weidegang aanbieden. Dit zoveel mogelijk in groepsverband, merries en ruinen gescheiden, zodat er stabiele sociale contacten mogelijk zijn. Wij zorgen ervoor dat elk paard een passende omgeving heeft. Zo zijn er grote stukken land waar grotere groepen lopen, maar ook voor bijvoorbeeld oudere paarden, paarden die een blessure hebben of maar weinig gras mogen hebben, zijn er verschillende mogelijkheden. 

Natuurlijk is ook weidegang voor paarden die 's nachts liever binnen staan mogelijk. Ze staan dan 7 dagen in de week van 9 tot 17.00 buiten. Ook hier stellen we passende groepen samen. 

Omdat  hooi en kuil van percelen elders wordt geoogst en de paarden regelmatig worden verweid, staat er in de weide altijd voldoende gras. Mocht het gras aan het einde van het seizoen niet meer voldoende groeien, kunnen we tijdelijk hooi of kuil bijvoeren in het land. Dit doen we op verschillende plekken in de wei om onrust te voorkomen. 

Door onze ervaring met graslandbeheer en paarden, weten we wat het land nodig heeft om er een goede en veilige paardenweide van te maken. De landwerkzaamheden; zoals onkruidbestrijding,bemesten,rollen, slepen, bloten, greppelen, sloten, enz. voeren we zelf uit.