Stallen

De 85 boxen zijn verspreid over 10 kleinere en grotere stallen. Elke stal is verschillend en heeft zijn eigen karakter, maar wat we van de meeste klanten horen is dat de rust overal het meest opvalt.             

Door de oorsprong en indeling van het bedrijf vind je hier, ondanks de omvang, geen massale gebouwen en overvolle omgeving. Wat je hier wel vind? Paardvriendelijke veilige boxen met een landelijke uitstraling, kleine poetsplekken en zithoekjes, veel ruimte op en rond het bedrijf om gewoon ontspannen bezig te zijn met je paard.            

Naast de loopstal, binnenboxen en buitenboxen hebben wij ook boxen met een kleine uitloop er aan vast. Op die manier kunnen paarden die luchtwegproblemen hebben, of vanwege een blessure op boxrust moeten gebruik maken  van een grotere buitenruimte. Ook is het mogelijk pony's tot 1.30 hierin samen te stallen. Voor prijzen en mogelijkheden zie de pagina Contact.
kleine uitloopjpg

Natuurlijk wil je genieten van je paard tijdens je aanwezigheid, maar je moet ook met een gerust hart je paard hier kunnen achterlaten. Vandaar dat al onze stallen voldoen aan hoge veiligheidseisen: degelijke boxwanden, goed hang en sluitwerk, paard-veilige waterbakken en lichtsystemen, geen scherpe of uitstekende delen en met oog voor goede ventilatie en contact. De stallen worden ook goed onderhouden.          

 In het zomerseizoen worden de boxen met de hogedrukreiniger schoongespoten en wordt het verfwerk weer vernieuwd. Ook groot onderhoud kan dan plaatsvinden, omdat veel paarden dag en nacht buiten blijven.In de winter zorgt het thermosysteem dat de waterleiding niet bevriest en de automatische drinkbakken in de boxen bruikbaar blijven. Ook wordt in de winter het erf en de openbare toegangsweg zoveel mogelijk ijs-en sneeuwvrij gehouden. Hiervoor worden onze tractoren met sneeuwschuivers, pekelstrooiers, sneeuwscheppen en bezems gebruikt. En last but not least: vele enthousiaste vrijwilligers scheppen dan niet alleen sneeuw, maar ook een hartverwarmende sfeer op stal!      

Er wordt een goede kwaliteit krachtvoer,ruwvoer en stro gebruikt. Het krachtvoer en stro betrekken we van gerenommeerde leveranciers, een groot deel van het ruwvoer wordt vanaf het land aangekocht en veelal zelf geoogst. Er is daarom altijd een ruime voorraad stro en voer aanwezig. Hooi en/of kuil wordt onbeperkt gevoerd. De biks en granemix hebben een gegarandeerde samenstelling: de hoeveelheid is naar wens van de eigenaar en behoefte van het paard. Zaagsel of alternatief strooisel is mogelijk tegen meerprijs.

Er is keus uit verschillende boxen: buitenboxen en binnenboxen met of zonder luik. Ook hebben we enkele boxen geschikt voor hengsten. Voor drachtige merries hebben we een afveulenbox met camera en birth-alarmsysteem. Hierdoor kunnen we dag en nacht de aanstaande geboorte monitoren en zonodig assisteren. Al generaties lang hebben vele veulentjes, van onszelf en van klanten, hier het levenslicht gezien en zijn hier opgefokt.Kortom: Bij Stal de Groene Meer vind je de gemoedelijke sfeer van een landelijke boerderij , maar wel met alle voordelen van een professionele paardenhouderij.