Over ons

De familie Olsthoorn woont al generaties lang op de boerderij aan de Meer en Geerweg 5 in de mooie, groene Zoetermeerse Meerpolder. In 2019 bestaat Stal de Groene Meer 30 jaar maar paarden speelden altijd al een grote rol op dit bedrijf. Niet alleen voor het boerenwerk, ook werden er paarden voor anderen beleerd en voor de eigen liefhebberij gehouden. Sinds de jaren '30 zijn vele harddravers hier geboren en getogen en hebben vanaf die tijd met drie generaties Olsthoorn aan heel wat koersen deelgenomen.


Cees op de drafbaan.

Vanaf 1989 heeft het melkvee op dit familliebedrijf langzaam plaats gemaakt voor een paardenpensionstal. De pensionstal is uitgegroeid tot een bedrijf met 85 boxen en veelzijdige accomodatie, want veel eigenaren hechten net als wij, aan een gezonde, paardvriendelijke omgeving met veel extra mogelijkheden voor paard en mens.


Wil aan het werk met een van de paarden. 

Dat het een echt familiebedrijf is blijkt wel uit het feit dat, hoewel Cees het leeuwendeel van het werk voor zijn rekening neemt , ook Wil, dochter Cathy en zoon Roy een flink aandeel hebben in het bedrijf:


Roy bij de voorbereiding van landwerkzaamheden.

Opleidingen in management, agrarisch ondernemen, agrarisch loonwerk, pedagogische opleidingen, dierverzorging, ORUN instructie, diploma’s dravertrainen, mendiploma, maar vooral de jarenlange ervaring en passie in de paardenhouderij zorgen voor een stevig fundament onder dit bedrijf.


Cathy tijdens een buitenrit in het Westerpark.