Buitenrijden

Ook als je van buitenrijden houd, zit je bij Stal de Groene Meer goed.

De Meer- en Geerweg is de rustige toegangsweg naar Stal de Groene Meer. Aan het eind vind je recreatiegebied Het Buytenpark. Op dit eeuwenoude dijkje langs het water is het ontspannend stappen op je paard met links en rechts het mooie polderlandschap en verderweg het lintdorp Stompwijk. In 20 minuten stap je naar het Buytenpark, waar verschillende ruiterroutes liggen over afwisselend en heuvelachtig terrein. Hier kun je heerlijk genieten van je paard, de natuur en de seizoenen.

 

Via het Buytenpark kun je doorsteken naar het Westerpark: een mooi gevarieerd gebied met verschillende ruiterroutes. Vanaf 2019 wordt er gewerkt aan de aanleg van men-en ruiterroutes die aansluiten op de Nieuwe Driemanspolder. Dit mooie recratie/ wateropslag gebied komt te liggen tussen het Wilsveen en de Leidschendamseweg. Deze gescheiden men- en ruiterroutes worden opgeleverd in 2020.  


Ook de Vlietlanden zijn goed te bereiken. Halverwege de Meer en Geerweg kun je rechtsafslaan, waar je via het fietspad door de polder en de Kniplaan de Vlietlanden bereikt. In de Vlietlanden zijn grote lange ruiterpaden te vinden, waar je kunt galoperen, genieten van de natuur of zelfs in het water kan gaan!


Je kunt ook  aan het begin van de Meer en Geerweg oversteken naar de Bovenmeerweg, via deze rustige polderweg (die boven de drukkere Ondermeerweg ligt) kom je uit bij de ruiterpaden rond de Noord Aa. Ook in de winter is het heerlijk rijden over het kleine stukje strand.


Ten slotte ben je met de auto en trailer in 20 minuten in duingebied Meyendel of de Wassenaarse Slag, hier is parkeergelegenheid en kun je met je paard het strand op of de duinen in.


Wil je niet alleen op pad? Geen probleem, er zijn altijd genoeg stalgenoten die jou wel op weg willen helpen!